Gratis meditatie voor 'leren ontvangen'
Download hier deel 1

Page content

article content

Creativiteit wakker schudden

Creativiteit

Creativiteit wakkerschudden, kan dat dan? Jazeker zeg ik hierop meteen, omdat ik het aan den lijve ervaren heb. ik heb mijn hele leven altijd goed met kleuren kunnen werken. Wat ik me nog  herinner dat er zelfs mijn tekenleraar een krijttekening van me wilde hebben omdat hij hem zo mooi vond. Ik heb hem de tekening gegeven en voelde me zeer vereerd. Nu kan ik me nu niet meer herinneren hoe dat werk eruit heeft gezien. Wel heb ik nog meer tekeningen uit die tijd van de middelbare meisjes school zoals dit onderwijs toen genoemd is. De tekenlessen op school heb ik altijd leuk gevonden, een vervolg heeft het nooit echt gekregen in die tijd. Geen ogenblik aan gedacht zelfs, omdat ik mijn creativiteit onderschat heb destijds. Ik ben in de 80-er jaren op schilderles gegaan en heb ik mijn kleuren creativiteit weer ontdekt. Deze periode heeft voor mezelf wel heel mooi werk op geleverd. Toch is het niet de creativiteit die ik hier bedoel. Het was naschilderen en steeds weer naschilderen, mijn doel zat er ook wel bij om het mijn werk speciaal te maken en geen kopie van een voorbeeld of zoiets.

schilderen

Ik schilder nu vrij, geen voorbeeld. Ik houd rekening met het licht. Ik zie mijn werk ontstaan. Ik voeg kleuren en geuren toe, waarbij ik niet vooraf kan bepalen hoe de verschillende componenten zich samenvoegen.. Verrassend en spannend tegelijk. Ik voel mijn compassie als ik zo

werk. Het geeft mij vrijheid, plezier, ik voel me licht, mijn hart beweegt met me mee. Mijn Energie wordt opgetild. Ik voel de ruimte in mezelf om te spelen met het water, de kleuren, geuren en Helion, dat me zoveel plezier geeft dat ik het soms moeilijk kan bevatten dat ik ook somber ben geweest in het verleden. Ik kies er nu juist voor om mijn kwaliteiten te uiten en niet in het gareel te lopen van naschilderen, zodat iedereen het “zelfde”schilderij heeft. Mijn creatieve veld voelt overweldigend, ik voel me letterlijk uitgenodigd door mijn Ziel om te creëren en in de overvloed te stappen. Dit is passie, vrijheid, geluk, hartverbinding, manifesteren, alles tegelijkertijd. Overvloedig creëren, overvloed creëren en het blije gevoel als een kind te ervaren. zo is mijn ervaring

Ik ben heel benieuwd of jij jouw creativiteit wakker wilt schudden en of ik jou daarbij kan helpen, wat ik heel graag wil doen.

Ik zie jouw reactie graag tegemoet!

Comment Section

2 reacties op “Creativiteit wakker schudden


Door Lea van rooij op 28 juli 2019

Hoi Anneke,wat fijn dat ik deze website gevonden heb het lijkt wel dat wat jij beschrijft mijn woorden hadden kunnen zijn,ik schilder ook maar word ook
gefrustreerd door het alsmaar
naschilderen ,zou zo graag wat jij maakt ook over willen brengen bij de aanschouwer van het schilderij,weet nog niet hoe ik kracht uit schilderijen moet laten komen ,mijn vraag is of jij hierin ook les geeft ? Of mij hierin kunt /wilt begeleiden.


Door Lea van rooij op 28 juli 2019

Hoi Anneke,wat fijn dat ik deze website gevonden heb het lijkt wel dat wat jij beschrijft mijn woorden hadden kunnen zijn,ik schilder ook maar word ook
gefrustreerd door het alsmaar
naschilderen ,zou zo graag wat jij maakt ook over willen brengen bij de toeschouwer van het schilderij,weet nog niet hoe ik kracht uit schilderijen moet laten komen ,mijn vraag is of jij hierin ook les geeft ? Of mij hierin kunt /wilt begeleiden.

Plaats een reactie


*